iSoul

iSoul 0.3.6

Wederopstanding van SoulSeek op Mac

VOOR

  • Bladeren door bibliotheken van anderen
  • Actief muzieknetwerk met chat

TEGEN

  • Hoofdzakelijk voor muziek

Goed
7

iSoul is een project dat verder bouwt op het inmiddels stopgezette SolarSeek, een peer-to-peer programma dat veel gebruikers -en hun bestanden- met elkaar verbindt. Het kosteloze iSoul is lekker sociaal en heeft net als SolarSeek & SoulseeX een chatfunctie aan boord.

Evenals alle andere peer-to-peer (of p2p) netwerken verbindt iSoul je met tal van gebruikers over de hele wereld. Gebruikers zijn tijdens hun aanwezigheid op het netwerk gelijkwaardig, wat betekent dat iedereen verbindingen kan starten of afsluiten. Je kiest ook zelf wat je deelt; in het geval van het SoulSeeknetwerk is dat vooral muziek. Zoeken doe je door je gewenste muziek in te voeren in de zoekbalk linksboven in het scherm. Ook mag je bladeren door de beschikbare bestanden van gebruikers.

Hoewel iSoul erg lijkt op SolarSeek zijn er een aantal functies toegevoegd. Zo kies je vanuit de instellingen of iSoul de bestanden die je ophaalt meteen exporteert naar iTunes of zelfs direct afspeelt. Dat is erg handig wanneer je graag meteen de muziek in je speellijst zet of naar je iPhone/iPod touch wilt overzetten.

Net als SolarSeek en SoulseeX is deze software vooral handig voor het zoeken naar muziek. Vooral de functie waarmee je bladert door iemands bestanden is handig, waardoor je met iSoul dus gemakkelijk een nummertje van 't web trekt. Zoek je echter een bestandsuitwisselaar met een multimediaal karakter dan raden we Vuze aan.

Wet - en regelgeving aangaande het downloaden en verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verschilt per land. Softonic herinnert je eraan dat illegaal gebruik van deze software mogelijk strafbaar is en raadt onrechtmatig gebruik af.

Meeste downloads File Sharing & Peer to Peer voor mac

Meer

Beoordelingen about iSoul